Alkotest - En kompass för alkohol

Alkompassen har som syfte att upplysa och sprida kunskap om både alkohol och den påverkan alkoholkonsumtion har på oss människor.

Det ligger väldigt många timmars arbete bakom vårt alkotest, både i form av efterforskning, intervjuer och utveckling. Ambitionen är att göra ett alkotest baserat på välgrundade beräkningar och pålitlig information för att ge ett så rättvis och korrekt resultat som möjligt.

Testa dig med vårt alkotest

Man bör dock vara medveten om att det inte går att garantera att resultatet för testet stämmer för just dig då det är flera faktorer som spelar roll.

  • Alkompassen ger kunskap om alkoholkonsumtion
  • Beräkningarna i Alkotestet är välgrundade, men teoretiska
  • En kompass för din promille och nykterhet

Det är väldigt viktigt att förstå att alkoholförbränning är individuell och att kön och vikt spelar stor roll, men att det finns ytterligare faktorer som avgör när du ska räkna ut promille. Varje person och situation är unik vilket även påverkar när alkoholen går ur kroppen och när du faktiskt är nykter.

Så kan du använda Alkompassen

Alkompassen bör ses som en kompass som kan ge dig en indikation om vilken riktning du är påväg mot, både gällande promille och nykterhet. Den ska inte användas som enda beslutskälla eftersom alla beräkningarna är teoretiska och inte med säkerhet kan fastställa promille, körduglighet eller nykterhet.

Vill du vara helt säker på just din promillenivå i en specifik situation bör du använda dig av en tillförlitlig alkoholmätare av snarlik modell som polisen använder.

Kom ihåg att det slutgiltiga ansvaret ligger hos dig som individ och att du alltid bör avstå från att köra bil dagen efter om du är osäker.